Hrozinkové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrozinkové bochánky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11301 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
100 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 šálek | Syrovátka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 36,9mg |
Draslík | 138,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Syrovátka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrozinkové bochánky postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, cukru, syrovátky, mouky, prášku do pečiva, hrozinek a soli zaděláme těsto. Necháme je vykynout. |
2 | Z těsta tvarujeme bochánky a rovnáme je na vymaštěný plech. Ozdobíme je šikmými řezy a potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Bochánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |