Džalébí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džalébí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11303 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
500 g | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Růžová voda |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
1 šálek | Syrovátka |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 41,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jogurt bílý, Olej stolní, Syrovátka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Růžová voda, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džalébí postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, jogurtu, syrovátky a špetky šafránu zaděláme těsto. Necháme je asi 1 hodinu odpočinout. |
2 | Z cukru a vody svaříme sirup a ochutíme jej růžovou vodou. |
3 | Připravené těsto dáme do sáčku s trubičkou a do rozpáleného oleje opatrně stříkáme různé tvary. |
4 | Usmažené džalébí necháme okapat a potom je namáčíme v připraveném sirupu. |