Jogurtový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový pudink
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11312 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
200 ml | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Mandle |
1 l | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 277,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Jogurt bílý, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový pudink postup přípravy receptu:
1 | Mléko s cukrem vaříme za stálého míchání, až zůstane polovina původního obsahu. Necháme vychladnout. |
2 | Potom vmícháme rozšlehaný jogurt, nádobu přikryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni, až pudink sedne. |
3 | Nakonec každou porci ozdobíme nasekanými mandlemi a hrozinkami. |