Šťavnatá kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťavnatá kachna
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11314 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
2,5 kg | Kachna mražená |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 50,3mg |
Vláknina | 621,7mg |
Vitamín A | 24,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr moučkový, Kmín drcený, Olej stolní, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťavnatá kachna postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Přidáme ocet, všechno koření (kmín, pepř, zázvor) a zamícháme. |
2 | Vzniklou směsí potřeme porce kachny a necháme odpočinout asi 4 hodiny. |
3 | Potom porce vložíme do rozpáleného oleje, osolíme a po chvíli zmírníme plamen. Podlijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. |
4 | Před koncem dušení vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě. |
Poznámka
Voda dle potřeby.