Rybí karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí karí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11321 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1500 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 špetka | Kmín drcený |
400 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 202,3mg |
Draslík | 873,2mg |
Vláknina | 813,8mg |
Vitamín A | 109,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Kari koření, Kmín drcený, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí karí postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme a naporcujeme. Maso osolíme, posypeme kari kořením, zázvorem, kmínem a po obou stranách potřeme hořčicí. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a nasekané chilli papričky osmahneme na oleji. Přidáme porce kapra, opražíme po obou stranách a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou. |