Filé po urísku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé po urísku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11322 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
500 g | Filé z aljašské tresky |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
200 ml | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 235,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček mletý, Jogurt bílý, Kardamom, Olej stolní, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé po urísku postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé zalijeme jogurtem a necháme asi 1 hodinu odpočinout. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Vložíme rybu s jogurtem, přidáme všechno koření, sůl a zamícháme. Dusíme na mírném plameni, až filé změkne. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |