Ostrý kečup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý kečup
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11328 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
120 g | Cukr krupice |
500 ml | Ocet kvasný lihový |
1 kg | Rajčata |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 330kJ
5% Sacharidy 16 g
0% Tuky 0 g
4% Sodík 87 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 245,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý kečup postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme a rozmixujeme. Přidáme chilli koření, skořici, zkaramelizovaný cukr, ocet a sůl. Vše necháme třikrát přejít varem. |
2 | Po vychladnutí kečup nalijeme do sklenic a uzavřeme. |