Pikantní kečup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kečup
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11329 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
60 g | Protlak rajčatový |
200 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
1 dl | Víno portské |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 231,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 377,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr moučkový, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva, Víno portské, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kečup postup přípravy receptu:
1 | Rozemeleme oloupanou cibuli a česnek a smícháme je s worcesterem, chilli kořením, cukrem, solí a tabascem a rajčatovým protlakem. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Podléváme rajčatovou šťávou. |
2 | Nakonec do hotového, vychladlého kečupu vmícháme portské víno. |