Ostré rajčatové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré rajčatové čatní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11337 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Feferony |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 39 kcal
Kilojoule 164kJ
3% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 64 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 250,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 733,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Feferony, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Ostré rajčatové čatní postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a rozmačkáme vidličkou. |
2 | K připraveným rajčatům přimícháme jemně nasekanou cibuli, feferonky, sůl, cukr a podle chuti citronovou šťávu. |
3 | Čatní podáváme k rýži a masu. |