Řeřichové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichové čatní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11342 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
500 g | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 501,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Hřebíček mletý, Řeřicha, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichové čatní postup přípravy receptu:
1 | Omytou, drobně nasekanou řeřichu podlijeme a dusíme doměkka, až se všechna voda vyvaří. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli a všechno koření (hřebíček, chilli, zázvor) svaříme v octě. |
3 | Do větší sklenice vložíme řeřichu, zalijeme horkým lákem a dobře uzavřeme. |
4 | Čatní necháme 2-3 měsíce uležet. |