Čtyřbarevná rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čtyřbarevná rýže
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11352 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
292 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Špenátový protlak mražený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 129,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čtyřbarevná rýže postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži udusíme v mírně osolené vodě. Do hotové rýže vmícháme natvrdo uvařená, nasekaná vejce. |
2 | Rýži rozdělíme na čtyři části. Jednu necháme bílou, do druhé části vmícháme podušený špenát, do třetí části mletou papriku a do čtvrté kari koření. |
3 | Podáváme jako samostatný pokrm. |