Fazole ve vece - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole ve vece
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11361 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Fazole bílé sterilované |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
12 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 283,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole ve vece postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na krajíčky, ale ne úplně - spodní kůrka musí zůstat celá. |
2 | Připravené řezy veky potřeme máslem a mezi ně vložíme fazole smíchané s hořčicí a džemem. Navrch veku ještě potřeme máslem a osolíme. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |