Filé na kopru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé na kopru
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11366 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Filé z aljašské tresky |
200 ml | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 84,3mg |
Draslík | 398,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 293,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé na kopru postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé mírně osolíme a opepříme po obou stranách. Na másle je zprudka osmažíme dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | V témže másle rozmícháme jogurt, kečup, vývar a necháme zahoustnout. Nakonec vmícháme nasekaný kopr. |
3 | Do omáčky vložíme osmažené filé a dáme na chvíli zapéci do trouby. |
4 | Před podáváním ozdobíme každou porci plátkem citronu. |