Smažené lilky po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené lilky po indicku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11370 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kari koření |
4 ks | Lilek |
150 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 677kJ
4% Sacharidy 15 g
57% Tuky 42 g
10% Sodík 199 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 590,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 77,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Lilek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Smažené lilky po indicku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné lilky nakrájíme na kolečka a potřeme směsí kari koření a soli. Necháme nejméně 1 hodinu odpočinout. |
2 | Potom z lilků vymačkáme šťávu a smažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách. |
Poznámka
Podáváme s pečenými plackami a zeleninovým salátem.