Jihoindické omeletky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihoindické omeletky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11373 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Čočka jedlá |
120 ml | Olej stolní |
250 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
19% Sacharidy 69 g
41% Tuky 31 g
5% Sodík 103 mg
21% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 334,7mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čočka jedlá, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Jihoindické omeletky postup přípravy receptu:
1 | Přebranou čočku a rýži dobře rozvaříme ve vodě a rozmačkáme se solí. |
2 | Ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky a smažíme je na oleji. |
3 | Podáváme s čalamádami nebo zeleninovými saláty. |