Rajčatový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11380 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 šálek | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 117,8mg |
Vláknina | 929,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a necháme zhoustnout. Vychladíme a poté přimícháme žloutky, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pepř a sůl. |
2 | Z bílků ušleháme sníh, zlehka jej vmícháme do směsi a ve vodní lázni v troubě zapékáme asi 30 minut. |
3 | Podáváme teplé. |