Dušené fazole po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené fazole po indicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11384 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Fazole bílé, Kari koření, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené fazole po indicku postup přípravy receptu:
1 | Fazole přes noc namočíme a potom je v mírně osolené vodě dusíme doměkka. |
2 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova a se vším kořením vmícháme do fazolí. Podle potřeby osolíme, dodusíme a ochutíme kečupem. |