Šunkový nákyp po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkový nákyp po indicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11391 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 282,3mg |
Draslík | 91,5mg |
Vláknina | 286,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkový nákyp po indicku postup přípravy receptu:
1 | Svaříme mléko, máslo a mouku. Přidáme jemně nakrájenou šunku, žloutky, hořčici, pepř, nasekanou petrželku a sůl. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. |
2 | Nákyp zapečeme ve vodní lázni v mírně vyhřáté troubě. |
3 | Šunkový nákyp se hodí zejména ke kuřeti. |