Jablečné čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné čatní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11394 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 646kJ
11% Sacharidy 40 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 227,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Jogurt bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečné čatní postup přípravy receptu:
1 | V mixéru rozšleháme citronovou šťávu s cukrem. Postupně přidáváme kousky oloupaných, jádřinců zbavených jablek. Nakonec přidáme jogurt. |
2 | Čatní podáváme k masům. |
Poznámka
Jogurt můžeme nahradit kyselou smetanou.