Třešňové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové čatní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11397 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,5 l | Ocet kvasný lihový |
12 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
800 g | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 68g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3g |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Pepř černý celý, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňové čatní postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme a stopky ustříháme, aby zůstaly asi 1cm dlouhé. Ovoce vložíme do větší sklenice. |
2 | Ocet svaříme s bobkovým listem, pepřem a solí a necháme vychladnout. |
3 | Vychladlým nálevem zalijeme třešně ve sklenici, přidáme tabasco a dobře uzavřeme. Necháme nejméně 3 týdny zrát. |