Jednoduchý recept

Hovězí polévka se špekovými (tyrolskými) knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 114
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

200 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 g Muškátový květ
0,5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
50 g Slanina vepřová
15 g Sůl
40 g Vejce slepičí
100 g Vepřový bok uzený
2 l Vývar z hovězích kostí
200 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 924kJ
5% Sacharidy 19 g
15% Tuky 11 g
73% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 13 g

Hovězí polévka se špekovými (tyrolskými) knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Uzený bůček opláchneme a uvaříme doměkka, zbavíme jej chrupavek a kostí, nakrájíme na malé kostičky a promícháme se žemlí nakrájenou na kostičky.

3

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a částečně roztavíme.

4

Ke směsi bůčku se žemlí přidáme slaninu a za občasného promíchání mírně osmahneme v troubě dorůžova.

5

Z mléka, vajec a prosáté mouky připravíme těstíčko, přidáme mletý květ a pepř, opláchnutou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku a zamícháme osmahnutou žemli se slaninou a bůčkem.

6

Ze hmoty tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do části vývaru a vaříme 3-4 minuty.

7

Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru nebo je uložíme nad páru.

8

Knedlíčky vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou při podávání.

Poznámka

Vejce slepičí: (1ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept