Zelené čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené čatní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11400 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 74,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mléko polotučné, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené čatní postup přípravy receptu:
1 | Strouhaný kokos namočíme do mléka. Petrželku jemně nasekáme, česnek utřeme, cukr a sůl rozpustíme v octě. Všechny takto připravené přísady smícháme a ochutíme kmínem. |
2 | Čatní podáváme k rýži s karí. |
Poznámka
Místo petrželky můžeme použít potočnici.