Špagetový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetový nákyp
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11412 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
100 g | Špagety, Makarony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 132,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 781,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Kardamom, Špagety, Makarony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Špagety nasucho pražíme, až mírně zhnědnou. Potom je uvaříme v mléce doměkka a osladíme je moučkovým cukrem. |
2 | Na másle osmahneme hrozinky a mandle a vmícháme je do špaget. Dále vaříme a když nákyp zhoustne, odstavíme jej z ohně a poprášíme kardamomem. |
3 | Nákyp podáváme teplý. |