Pyrenejská chlebová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyrenejská chlebová polévka
Pyrenejská chlebová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11422 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Chléb celozrnný pšeničný |
70 g | Cukr moučkový |
1 l | Mléko plnotučné |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 117,6mg |
Draslík | 101,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pyrenejská chlebová polévka postup přípravy receptu:
1 | Chléb nakrájíme na malé kostičky, poprášíme cukrem a na pánvi opečeme ze všech stran. |
2 | Opečené kostičky chleba vložíme do polévkové mísy a zalijeme vařícím mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutek. |