Poitouský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Poitouský salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11430 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
125 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 323,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Poitouský salát postup přípravy receptu:
1 | Uvařenou rýži ve vodě scedíme a vysušíme v ubrousku. |
2 | Očištěné žampiony povaříme v osolené vodě a nakrájíme je na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka a oloupanou cibuli jemně nasekáme. Vše smícháme s připravenou rýží, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Nakonec salát posypeme nasekaným estragonem. |
3 | Pokrm podáváme teplý i studený. |