Zapékané sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané sardinky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11431 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
200 g | Sardinky v oleji |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 200,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 666,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané sardinky postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadérek. Vložíme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek a olivový olej. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni. |
2 | Když jsou rajčata rozvařená na kaši, vložíme do středu mísy s pokrmem sardinky zbavené páteře a kůže a pokryjeme je opět vrstvou rajčatové kaše. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
3 | Ihned podáváme. |