Makrely po vlámsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely po vlámsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Makrela obecná |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 255,0mg |
Draslík | 475,5mg |
Vláknina | 999,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely po vlámsku postup přípravy receptu:
1 | Z makrel vytáhneme žaberními otvory vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme. |
2 | Jemně nasekáme šalotku, petrželku, mladou cibulku a rozetřeme je s máslem. Ryby naplníme touto směsí. Každou makrelu zabalíme do dobře vymaštěného alobalu a dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 30 minut. |
3 | Před podáváním vyjmeme makrely z alobalu a pokapeme je citronovou šťávou. |