Sardinky na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky na másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 24,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky na másle postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sardinky nemyjeme, nekucháme ani neškrábeme, pouze je osolíme a obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme na něj sardinky tak, aby se nepřekrývaly a upečeme je dozlatova. |
3 | Takto upravené sardinky mají po odstranění obalu šťavnaté a nevysušené maso. |
4 | Podáváme je opepřené s máslem a citronem. |