Tuňák s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s rajčaty
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11436 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
4 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 903,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na másle opečeme omyté rybí maso. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmačkaná rajčata a svazek bylinek. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny. |
2 | Nakonec pokrm osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |