Jednoduchý recept

Telecí hlava po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 11440
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
60 g Cibule
4 ks Hřebíček
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
2 dl Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Sůl
0,5 ks Telecí hlava
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 213kJ
2% Sacharidy 9 g
31% Tuky 23 g
131% Sodík 3 g
3% Bílkoviny 2 g

Telecí hlava po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a spařenou telecí hlavu ponoříme do studené vody na 6-10 hodin. Vodu často vyměňujeme.

2

Potom hlavu vykostíme, srolujeme, svážeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut, odstavíme a necháme v horké vodě 30 minut.

3

Přilijeme ocet, přidáme cibuli se zapíchanými hřebíčky, mrkev nakrájenou na kolečka, svazek bylinek, sůl, mouku rozkvedlanou ve vodě a vše vaříme 2 hodiny.

4

Podáváme s různými omáčkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept