Telecí hlava po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hlava po francouzsku
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
60 g | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sůl |
0,5 ks | Telecí hlava |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Telecí hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hlava po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a spařenou telecí hlavu ponoříme do studené vody na 6-10 hodin. Vodu často vyměňujeme. |
2 | Potom hlavu vykostíme, srolujeme, svážeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut, odstavíme a necháme v horké vodě 30 minut. |
3 | Přilijeme ocet, přidáme cibuli se zapíchanými hřebíčky, mrkev nakrájenou na kolečka, svazek bylinek, sůl, mouku rozkvedlanou ve vodě a vše vaříme 2 hodiny. |
4 | Podáváme s různými omáčkami. |