Recept

Skopová kýta s lanýži

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11441

Ingredience

2 polévková lžíce Husí sádlo
2 ks Lanýž
3 polévková lžíce Martell cognac
1 špetka Pepř černý mletý
1500 g Skopová kýta
1 kávová lžička Sůl
100 g Vepřový bok
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
0% Sacharidy 0 g
61% Tuky 46 g
7% Sodík 135 mg
63% Bílkoviny 35 g

Skopová kýta s lanýži postup přípravy receptu:

1

Lanýže nakrájíme na jemné proužky, bůček na malé kostičky a prošpikujeme jimi omytou kýtu.

2

Maso vložíme do zapékací mísy, potřeme na povrchu sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v silně vyhřáté troubě.

3

Asi 15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a flambujeme ji.

4

Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept