Skopová kýta s lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta s lanýži
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11441 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
2 ks | Lanýž |
3 polévková lžíce | Martell cognac |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1500 g | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřový bok |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87,4mg |
---|---|
Cholesterol | 18,7mg |
Draslík | 36,8mg |
Vláknina | 59,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Martell cognac, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta s lanýži postup přípravy receptu:
1 | Lanýže nakrájíme na jemné proužky, bůček na malé kostičky a prošpikujeme jimi omytou kýtu. |
2 | Maso vložíme do zapékací mísy, potřeme na povrchu sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v silně vyhřáté troubě. |
3 | Asi 15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a flambujeme ji. |
4 | Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. |