Toro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toro
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
12 ks | Cibulka jarní |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 963,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibulka jarní, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toro postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájené cibulky, zalijeme vodou a přidáme svazek bylinek, sůl a pepř. Vše vaříme asi 15 minut bez pokličky. |
2 | Potom přidáme porce tresky, zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. |
3 | Na oleji opečeme chleby a potřeme je česnekem. Do hluboké mísy urovnáme řezy z tresky a každý přikryjeme opečeným chlebem. Zalijeme polévkou a podáváme na polévkových talířích. |
Poznámka
Pokud nechceme porcovat tresku, můžeme použít filé.