Kuře po šampaňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po šampaňsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Kuře |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Telecí nožičky |
0,5 l | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 386,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Kuře, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Telecí nožičky, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po šampaňsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře osolíme, obalíme několika plátky slaniny a svážeme. |
2 | Na zbylých plátcích slaniny v hrnci podusíme jemně nakrájenou mrkev a šalotku. Vložíme kuře, snítku řapíkatého celeru a půl telecí nožičky. Vše opečeme dozlatova a zalijeme sektem. Začínáme dusit zprudka bez pokličky, potom zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni doměkka. |
3 | Podáváme ve vlastní šťávě zbavené tuku. |