Chřest po vlámsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest po vlámsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11453 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1,5 kg | Chřest bílý |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kerblík |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 913,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citrony, Kerblík, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest po vlámsku postup přípravy receptu:
1 | V míse rozmělníme 2 uvařené žloutky. Za stálého míchání přidáváme po troškách 150 g vřelého másla, do vzniklé omáčky vložíme nasekaný kerblík a nasekanou pažitku. |
2 | Omáčkou polijeme předem uvařený, teplý chřest. |
Poznámka
Servírujeme teplé.