Tykvičky z Nice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvičky z Nice
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11456 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 ks | Cibule |
1 ks | Estragon |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
750 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Estragon, Rajčata, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvičky z Nice postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme oloupaná rajčata bez jadérek, jemně nasekanou cibuli, bazalku a petrželku. Vše dusíme na mírném ohni asi 15 minut. |
2 | Malé tykve nakrájíme na čtvrtky, osolíme a necháme chvíli stát. Poté je přidáme do kastrolu a vše dusíme na mírném ohni ještě 35 minut. |
3 | Před podáváním posypeme pokrm nasekaným estragonem. |
4 | Podáváme horké nebo studené. |
Poznámka
Použijeme raději malé tykvičky.