Normandské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Normandské brambory
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11458 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
40 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko plnotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 803,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 789,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Normandské brambory postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | V kastrole na 40g másla podusíme (asi 10 minut) nasekanou bílou část pórku a rozsekanou cibuli. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme horkým mlékem. Znovu přivedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Vložíme připravené brambory, necháme zvolna vařit. |
3 | Když jsou brambory měkké, vložíme je do zapékací mísy a necháme ještě zapéci v troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.