Jednoduchý recept

Bramborové placky po bréhatsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 11460
Kategorie: Brambory

Ingredience

12 ks Brambory vařené ve slupce
80 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 231kJ
16% Sacharidy 58 g
3% Tuky 2 g
27% Sodík 543 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bramborové placky po bréhatsku postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme z nich pyré. Přidáme mouku, sůl, pepř a vše dobře prohněteme.

2

Z připraveného těsta tvarujeme kuličky, v ruce je zploštíme a vytvoříme placky o průměru asi 10 cm. Každou placku potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem a upečeme ji po obou stranách na máslem vymazané pánvi.

3

Upečené placky uchováme na teplém místě. Nakonec dáme na každou placku oříšek másla.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept