Bramborák po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák po francouzsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11463 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 dl | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Brie |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 248,2mg |
Draslík | 814,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl, Sýr Brie, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Bramborák po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, přidáme ušlehaná vejce, sůl, olej (1 cl), vše dobře promícháme. |
2 | Na olejem vymazanou pánev dáme vrstvu těsta, rozprostřeme jako lívanec a do zlatova opečeme po obou stranách (necháme dobře propéci). |
3 | Potom vždy mezi dva bramboráky vložíme na plátky nakrájený sýr a spojené bramboráky dáme znovu na pánev, aby se sýr roztekl. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
U receptu jsem postrádala mouku nebo něco obdobného čím by se těsto spojilo. Nevím, zda autorka opomněla napsat do receptu mouku, nebo mouka do receptu prostě nepatřila, každopádně těsto podle tohoto receptu nedrželo, bylo řidké a vodové. Musela jsem zahustit, abych udělala z bramborákového těsta placičky. Pak už vše bylo jak jsem si představovala a bramboráky se dělaly samá radost. Chuťově byli také dobré. Dětem jsem mezi bramboráky vložila plátky sýru Gouda, nám dospělím sýr Brie. Osobně mi více chutnala verze s Brie tak, jak je tu v receptu