Jednoduchý recept

Bramborák po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Bramborák po francouzsku 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11463
Kategorie: Brambory

Ingredience

8 ks Brambory
1 dl Olej stolní
1 špetka Sůl
250 g Sýr Brie
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
6% Sacharidy 21 g
33% Tuky 25 g
26% Sodík 528 mg
40% Bílkoviny 23 g
Bramborák po francouzsku
  • Bramborák po francouzsku
  • 1
  • Bramborák po francouzsku
  • 2
  • Vložit obrázek

Bramborák po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, přidáme ušlehaná vejce, sůl, olej (1 cl), vše dobře promícháme.

2

Na olejem vymazanou pánev dáme vrstvu těsta, rozprostřeme jako lívanec a do zlatova opečeme po obou stranách (necháme dobře propéci).

3

Potom vždy mezi dva bramboráky vložíme na plátky nakrájený sýr a spojené bramboráky dáme znovu na pánev, aby se sýr roztekl.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Bramborák po francouzsku
U receptu jsem postrádala mouku nebo něco obdobného čím by se těsto spojilo. Nevím, zda autorka opomněla napsat do receptu mouku, nebo mouka do receptu prostě nepatřila, každopádně těsto podle tohoto receptu nedrželo, bylo řidké a vodové. Musela jsem zahustit, abych udělala z bramborákového těsta placičky. Pak už vše bylo jak jsem si představovala a bramboráky se dělaly samá radost. Chuťově byli také dobré. Dětem jsem mezi bramboráky vložila plátky sýru Gouda, nám dospělím sýr Brie. Osobně mi více chutnala verze s Brie tak, jak je tu v receptu

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept