Jednoduchý recept

Bramborové koblížky po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11464

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
1 špetka Citronová kůra
20 g Cukr krupice
2 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
200 ml Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
11% Sacharidy 40 g
56% Tuky 42 g
21% Sodík 417 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborové koblížky po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme pyré s mlékem, máslem, cukrem a nastrouhanou citronovou (pomerančovou) kůrou. Přidáme mouku a těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm.

2

Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary a vkládáme je do horkého oleje. Koblížky se nafouknou a zezlátnou.

3

Hotové koblížky necháme okapat, pocukrujeme je a horké podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept