Francouzský tvarohový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský tvarohový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11465 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
500 g | Linecké (křehké) těsto |
0,5 dl | Martell cognac |
250 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 52,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Martell cognac, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský tvarohový koláč postup přípravy receptu:
1 | Dobře okapaný tvaroh zpracujeme s cukrem, žloutky, pevným sněhem (ušlehaným z bílků) a s koňakem. |
2 | Formu vyložíme křehkým těstem, vyváleným na 4 mm, na stěnách vytvoříme okraj. Vlijeme připravenou tvarohovou náplň a necháme hodinu odpočinout. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.