Omáčka Chantilly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Chantilly
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11468 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 660kJ
0% Sacharidy 2 g
58% Tuky 44 g
12% Sodík 241 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 125,0mg |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 5,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Chantilly postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme smetanu, opatrně ji vmícháme do majonézy. Podle chuti osolíme. |
2 | Omáčku obarvíme na růžovo přidáním lžičky rajčatového protlaku. |
3 | Podáváme k masům. |
Poznámka
Servírujeme studené.