Ptáčky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ptáčky se zeleninou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1147 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 285,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ptáčky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené maso na plátky naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Mrkev, papriku a pórek očistíme a nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Vejce nakrájíme na osminky. |
4 | Vše vložíme na maso, které poté zabalíme do roličky a převážeme nití. |
5 | Osmahneme je prudce na olivovém oleji, podlijeme vodou a dusíme hodinu a půl. |
6 | Nakonec zalijeme zakysanou smetanou a povaříme, zahustíme hladkou moukou nebo jíškou. |