Omáčka rezavá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka rezavá
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11470 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
0,3 krajíc | Chléb toastový |
250 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 25,2mg |
Vláknina | 173,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chléb toastový, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka rezavá postup přípravy receptu:
1 | V hmoždíři utlučeme stroužky česneku a chilli papričky. Přidáme kousek střídky chleba (namočeného ve vodě a vymačkaného). Utřeme na kašičku. |
2 | Nakonec přidáme žloutek, postupujeme jako při přípravě majonézy: po kapkách přidáváme za stálého míchání olivový olej. Do hotové omáčky přilijeme trochu rybího vývaru. |
Poznámka
Servírujeme studené.