Rouenská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rouenská omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11471 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Játra kachní |
6 ks | Karotka |
600 g | Kosti hovězí morkové |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 63,5mg |
Draslík | 190,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Játra kachní, Karotka, Pepř cayenský, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rouenská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme. |
2 | Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu. |
3 | Podáváme zejména ke kachně. |
Poznámka
Servírujeme teplé.