Černé máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černé máslo
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11472 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Kapary sterilované |
200 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 056kJ
0% Sacharidy 1 g
37% Tuky 28 g
16% Sodík 326 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 567,1mg |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 4,4mg |
Vláknina | 704,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černé máslo postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpouštíme na mírném ohni, až začne hnědnout, potom rychle odstavíme. |
2 | Opatrně, za stálého míchání, přiléváme ocet a přidáme nasekané kapary. |
3 | Černé máslo podáváme k mořským rybám. |
Poznámka
Servírujeme studené.