Court bujón - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Court bujón
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11473 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
3 ks | Hřebíček |
3 ks | Mrkev kořen |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
15 ks | Pepř černý celý |
5 ks | Petržel kořen |
50 g | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
1 l | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 73g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 218,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Hřebíček, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Court bujón postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme víno, půl litru vody a ocet. Přidáme sůl, mrkev, cibuli, česnek, petržel, bobkový list, tymián, pepř, hřebíček a citronovou kůru. Vše vaříme 30 - 40 minut. |
2 | Nakonec do bujónu přilijeme dva litry studené vody. |
Poznámka
Servírujeme teplé.