Kapr ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11476 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 291,6mg |
---|---|
Cholesterol | 193,7mg |
Draslík | 584,8mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Z vína, vajec, mouky, lžíce oleje a soli připravíme těstíčko (husté by mělo být přibližně jako na kapání). |
2 | Omyté a osolené porce kapra namáčíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na oleji. |
3 | Podáváme s bramborovými nebo zeleninovými přílohami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Množství mouky upravíme podle potřeby.